Wild plukken & wild bereiden

 

In een wereld waar alles steeds meer digitaal wordt is het een verademing om weer terug te gaan naar de basis. Wat heeft de natuur ons te bieden? De planten die je ongetwijfeld meerdere keren voorbij bent gelopen of argeloos uit je tuin hebt gerukt, krijgen nu ineens een naam en een functie.  Wellicht als smaakmaker of als verlichter van pijn. 

 

Ook het vlees waar me mee gaan werken zal de aandacht krijgen wat het verdiend. Niet zomaar een stukje gekocht uit de supermarkt, maar een eend of konijn wat beschikbaar is gesteld door een lokale jager die de stand op pijl houdt.

 

Een bijzondere en leerzame workshop, waarbij je rijker naar huis gaat.


Wat mag je verwachten?

Tijdens een prachtige wandeling legt onze herborist Simone (van Beleef kruidenkracht) je alles uit over de planten die je onderweg tegenkomt. Je leert welke planten eetbaar zijn en welke medicinale krachten bezitten. Ook zal je een aantal planten plukken voor bij het diner. We beginnen de dag met een kleine lunch. Wanneer iedereen energie heeft opgedaan gaan we op zoek naar eetbare en medicinale planten. Na de wandeling gaan jullie zelf klein wild uitweiden (eend of konijn). De dag zal worden afgesloten met een heerlijk diner, uiteraard met de wildpluk en wild.

 

Waar?

Op de prachtige Brabantse wal, in de bossen bij Bergen op Zoom of op de Brabantse heide vlakbij Someren.

 

Voor wie?

Voor iedereen vanaf 16 jaar (vanaf 12 jaar onder begeleiding). 

Wanneer?

De workshop duurt van 11:00 uur tot ongeveer 19:00 uur

 

datum nog nader te bepalen 


Prijs?

70€

Bij de prijs is het volgende inbegrepen:

  • koffie en thee 
  • lunch & diner
  • al het benodigde materiaal
  • instructies