Outdoor Cooking

De cursus outdoor cooking is altijd een succes. Twee dagen lang genieten van de natuur, het verwerken, bereiden en opeten van heerlijke gerechten onder het genot van een wijntje of biertje. Deze cursus word met veel passie gegeven door onze hoofdinstructeur Marco Hens.

 

Voordat Marco Alpha & Omega Outdoor oprichtte heeft hij als (chef)kok in vooraanstaande restaurants en hotels in Nederland èn buitenland zijn vaardigheden opgedaan. Hierdoor bent u zich verzekerd van een goede begeleiding. Naast de materialen die u maakt zoals een verstelbare pothaak, gaat u ook naar huis met lekkere recepten, een volle maag en een geweldige ervaring rijker. 

Materialen

We bekijken verschillende gekochten materialen en maken er een aantal zelf.

  • dutch oven
  • zinken emmer
  • tri-pot
  • garde maken
  • messen
  • diverse pannen
  • steen
  • verstelbare pothaak maken

Groenten

Alles heeft zo zijn eigen bereidingstijd en manier. Zo zullen we ook aan de slag gaan met verschillende groenten.

  • stoven
  • bakken
  • grillen
  • poffen
  • stomen

Als de natuur het toelaat zullen we ook het e.e.a. wat we vinden bereiden

Vis

Vissen is een van de beste manieren om aan proteïne rijk voedsel te komen in de wildernis. Vis mag dus niet ontbreken tijdens deze cursus:

  • waar moet je op letten
  • schoonmaken
  • fileren
  • diverse kooktechnieken 

Gevogelte

Afhankelijk van het seizoen gaan we aan de slag met kippen, eenden of duiven.

  • waar moet je op letten
  • schoonmaken
  • portioneren
  • diverse kooktechnieken

Grote porties

Dit onderdeel maakt altijd indruk. Grote stukken vlees of wild. 

Waar we mogelijk mee aan de slag gaan:

  • lamsbout/poot
  • reepoot
  • runderrib
  • speenvarken
  • hele hazen

Fire pit

Als er een magische manier van koken is dan is het deze manier wel.

In een fire pit wordt er letterlijk onder de grond gekookt. Elke beschrijving schiet te kort. Dit moet je beleven! 

Ontbijt

Na een prachtige nacht slapen in de natuur beginnen we de dag uiteraard weer goed...

Brood op kolen

Wat is een maaltijd zonder brood?  We gaan dus ook een deegje zetten en lekker vers brood bakken voor bij al het andere eten. Geen perfecte vorm uit een blik, nee, mooi ge-charred flatbread. En nee, een beetje zwart geblakend is niet erg. Dat hoort juist!

Desserts

De grande finale van iedere maaltijd, thuis, in een restaurant of bij een kampvuur. Toetjes, na-lekkers of desserts zijn wat ons vaak nablijven. Mogelijke toetjes die we gaan maken:

  • sinaasappel brownies
  • gepofte kaneelappels
  • gestoofde perziken met pecan
  • BBQ ananas
  • D.O. cake
  • kaiserschmarren


Prijs

199€

Bij deze prijs is het volgende inbegrepen:

  • alle maaltijden
  • koffie, thee, chocomel en limonade ('s avonds een biertje of wijntje)
  • overnachting
  • uitleg
  • Receptenboekje

Wanneer

  • 9-10   juni        2018 Geweest
  • 13-14 okt        2018 Geweest
  • 19-20 jan        2019
  • 16-17 maart   2019
  • 22-23 juni       2019
  • 12-13 okt        2019

Voor wie

Voor alle kook-enthousiastelingen,voor de smulpapen, voor de lekkerbekken, voor de BBQ-masters, kortom voor eenieder die graag eens in een potje roert of een vuurtje stookt.

 

Iets officiëler gezegd:

Deze cursus is geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar [v.a. 12 jaar onder begeleiding van ouder(e)].

Geen specifieke voorkennis nodig. 

 

Maximaal aantal deelnemers 10