Oekraïens buiten koken

 

De Oekraïense keuken is een heerlijke keuken. Ik raakte hier voor het eerst mee in aanraking toen ik als 24-jarige door Europa zwierf. Toen ik vervolgens ook met een Oekraïense trouwde werd ik er in ondergedompeld. 

Veel gevulde gerechten, maar ook heerlijke soepen, broden, dranken en nog veel meer! Een smaakvolle en eerlijke keuken, waar pure ingrediënten geen uitzondering maar regel zijn. Na diverse malen tijdens de kookweekenden (zie tap cursussen) gevraagd te zijn wat er zoal gekookt wordt in de Oekraïne ( en ook andere voormalige sovjetlanden) kwam ik tot deze workshop.

 

Een echte aanrader!


Wat mag je verwachten?

We gaan echte Oekraïense klassiekers maken zoals bortsj, piroski en pampushky. Dranken zoals gedroogde appelcompote en kvas komen ook aan de orde. En, ja een glaasje wodka hoort er ook bij. Maar ook populaire straatgerechten zoals chebureki en shaslik. En verder...wel, eigenlijk te veel om op te noemen. Een garantie: je gaat met een volle buik, nieuw opgedane cultuur en een hoop recepten naar huis. Uiteraard niet voordat we hebben afgesloten met een kop thee uit de samovar met een sushka.

 

Nieuwsgierig wat al die rare namen zijn? Meld je dan voor deze workshop aan.

Waar?

Op de prachtige Brabantse wal, in de bossen bij Bergen op Zoom.

Op slechts een half uurtje van Rotterdam en Antwerpen.

Voor wie?

Voor iedereen vanaf 16 jaar (vanaf 12 jaar onder begeleiding). 

Wanneer?

De workshop duurt van 11:00 uur tot ongeveer 20:00 uur

14 april 2021

19 juni 2021


Prijs?

75€

Bij de prijs is het volgende inbegrepen:

  • koffie en thee 
  • glas vodka (of twee...) 
  • een Oekraïens biertje
  • alle ingrediënten en materiaal
  • instructies
  • digitale recepten