Brood bakken

Na anderhalf uur wachten is het zo ver. De laatste gloeiende kooltjes duw je voorzichtig van de bovenkant van de Dutch oven. Wanneer je de deksel van de pan haalt komt de geur van het versgebakken brood je tegemoet. De ooh's en ahh's klinken als ze het brood aanschouwen. Trots haal je hem uit de pan. Binnen de mooie knapperige goudbruine korst schuilt heerlijk romig en luchtig brood. Je breekt het in stukken en deelt uit. Een klont boter smelt op het brood voordat het de mond ingaat. Het is stil...iedereen geniet. 

 

Brood bakken heeft iets magisch, en helemaal brood bakken met open vuur en kolen. Technieken die eeuwen teruggaan. Een ervaring die de millennia met elkaar verbind. 

 

Tijdens deze workshop leren we je wat het belang is van de juiste ingrediënten, het rijsproces, kneden of niet kneden en de verschillende manieren van bakken.


Wat mag je verwachten?

Er zijn diverse technieken en bereidingen om brood te maken. Daarom zullen we tijdens deze workshop er diverse gaan behandelen. Zo gaan we o.a. aan de slag met de Dutch oven, direct op de kolen, 'Damper bread', skillet en op de grillplaat.

 

Naast de praktijk, leren we je ook wat er gebeurt tijdens het rijzen, kneden en bakken. Uiteraard zorgen we er ook voor dat er iets bij het brood te eten en te drinken is.

 

Deze workshop is niet alleen erg leuk, maar ook erg lekker!

Waar?

Op de prachtige Brabantse wal, in de bossen bij Bergen op Zoom.

Op slechts een half uurtje van Rotterdam en Antwerpen.

Voor wie?

Voor iedereen vanaf 16 jaar (vanaf 12 jaar onder begeleiding). Geen bakkennis nodig.

Wanneer?

De workshop duurt van 11:00 uur tot ongeveer 16:00 uur

 

23 juni 2024

 

deze workshop is ook te combineren met de workshop Oekraïens buiten koken. Combiprijs is 130 euro.


Prijs?

65€

Bij de prijs is het volgende inbegrepen:

  • koffie en thee
  • alle ingrediënten en materiaal
  • instructies
  • digitale recepten