Zweden

8-daagse bushcraft en kano reis

Voor slechts 899€ incl. maaltijden en alle vergunningen (lees hieronder verder wat wel en niet is inbegrepen in de prijs).


Ga met ons mee op deze prachtige bushcraft reis voor werkelijk een unieke ervaring! We verblijven in een van de mooiste omgevingen van Zweden, het merengebied Dalsland. Deze omgeving leent zich door zijn  prachtige bossen en kraakheldere meren uitstekend om diverse bushcraft en survival vaardigheden te leren èn te oefenen. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon genieten van al dat natuurschoon! 

 

Over Dalsland:Het kleine Dalsland heeft meer meren dan bijna iedere andere Zweedse provincie. Een van de mooiste waterwegen van Europa, het Dalsland kanaal, verbindt een labyrint van grote en kleine meren, rivieren en meanderende kanalen. Slechts 10 kilometer van deze waterweg is door mensen gemaakt; de rest is een 240 kilometer lange, natuurlijke waterweg. Dalsland is wel het meest bekend als een eldorado voor kajakkers en kanoërs.   

 

Doordat Zweden (net als de andere Scandinavische landen) een land is waar het alleman-recht (allemansrätten) gehanteerd word, is het mogelijk om volop van de natuur te genieten! Wat mag je o.a. verwachten? We beginnen de week in een mooie herberg direct gelegen aan het Edslan-meer. Tijdens de eerste twee dagen gaan we aan de slag met een damhert of ree, welke we helemaal gaan verwerken. Villen, uitbenen, worsten maken, koken, bakken en natuurlijk eten. Daarna gaan we met de kano's het meer op richting onze kampplaats. In de komende dagen gaan we op zoek naar bessen en paddestoelen. We wagen een poging tot vissen (op verschillende manieren) en oefenenen bushcraft-skills. Om het kampvuur te starten gaan we aan de slag met vuurslag, firesteel of (als we de juiste materialen vinden) de vuurboog. 

 

Verder zullen we natuurlijk de prachtige natuur van Dalsland te voet en per kano (een must in Zweden) gaan verkennen. In totaal zullen we maar liefst drie grote meren aandoen! Varen op de Zweedse meren en door de rivieren, overnachten in de adembenemende natuur en zelfs op een prachtig onbewoond eiland zorgen voor onvergetelijke herinneringen en mag je absoluut niet missen!

 

 

Dagprogramma en extra informatie

Prijs: 899€

Data: nader te bepalen data in september 2021

Leeftijd: v/a 16 jaar

Locatie: Dalsland, Zweden

Gaat door bij: minimaal 6 deelnemers (maximaal 12)

Instructeurs: Marco Hens (bij deelname vanaf 8 personen zal er een tweede instructeur meegaan)

Programma: onder voorbehoud en afhankelijk van de weersomstandigheden

Aanmelden: dit kan tot 31 juli. Bij aanmelding vóór 31 mei geen boekingskosten

 

Dag 1: aankomst in Oslo Gardermoen vliegveld waar je opgehaald wordt. Inchecken bij de herberg en daarna het ree villen en schoonmaken. Avondeten in de herberg, vrije avond om kennis te maken met je medecursisten.

 

Dag 2: volledig in het teken van het uitbenen en verwerken van het ree. Ontbijt, lunch en diner in de herberg. Instructies voor de kanotocht.

 

Dag 3: Ontbijt in de herberg, daarna het meer op voor een prachtige kanotocht. Overnachting bij een vindskydd. Veiligheid materialen en vuur maken.

 

Dag 4: Korte hike, vistechnieken, foraging en diverse bushcraft technieken. Overnachten bij een vindskydd.

 

Dag 5: Bushcraft-technieken waaronder shelters bouwen. Overnachten in primitieve shelter op onbewoond eiland.

 

Dag 6: Rust-dag en oefenen geleerde bushcraft technieken

 

Dag 7: Kano tocht. 's Avonds BBQ (als het weer toelaat) en overnachten in de herberg (Whiskey-tasting optioneel bij te boeken).

 

Dag 8: Ontbijt in de herberg en terug naar vliegveld Oslo Gardermoen. Terugreis naar Nederland.

 

Bij de prijs inbegrepen:

 • Ophalen en brengen van/naar Oslo Gardermoen vliegveld-Herberg Edsleskogswardshus 
 • Nature conservation card en de visvergunning
 • Alle maaltijden op locatie  (dus niet op de heen of terugreis, start diner bij herberg-dag 1, eindigt bij ontbijt herberg-dag 8)
 • Instructies en uitleg
 • Kanohuur
 • Overnachting herberg
 • Masterclass ree/damhert verwerking
 • Gebruik materialen

Niet bij de prijs inbegrepen:

 • Vlucht naar/van Oslo Gardermoen (vluchten in overleg samen met A&O Outdoor en medecursisten inplannen)*
 • Maaltijden heen en terugreis
 • Whiskey-tasting- 4 Zweedse single malts. Bij te boeken tegen 25€
 • Eigen uitrusting (Alpha & Omega Outdoor stuurt een paklijst bij aanmelding)
 • Reisverzekering
 • Boekingskosten**

* gemiddeld ticket ligt tussen de 125 en 150€ retour (hier zijn geen rechten aan te ontlenen).

**per boeking brengen wij 17,50 boekingskosten in rekening. Het is dus aantrekkelijk om met meer deelnemers tegelijk te boeken.